Прича о томе како не знам написати причу

Posted Thursday, March 3, 2011 by Мала сестра
Лијепо сам обећала првенствено себи а онда и осталима да ћу на писати једну веселу, лепршаву, шарену причицу. Тако нетипично за мене. Али дошло ми је да се запитам шта изводим са свим тим црњачењем, а више ни то не пишем како треба, и црнило се истрошило - вјеровали или не! Мислим, није да се црнило не обнавља свакодневно у поступцима разних људи, али људи су немаштовити па га обнављају на исти начин сваки дан, а ја не могу писати исту причу сваки дан... Ergo, бацим се ја на писање моје шарене причице.
Знала сам ја од почетка да ће то тешко ићи, али рекох, шта ћу, почећу па ко жив ко мртав. И залетим се и из све снаге треснем главом о зид... једном... па још једном... па још једном! Никако. Ни двије реченице да саставим. Еее, муке моје.
Писала разне баљезгарије, али од срамоте нисам смјела ни ја да их читам, а далеко било, кад бих вама дала да читате, мислим да бих у земљу пропала. Е, да, чак сам питала разне људе да ми кажу неке смијешне ријечи не би ли ми то помогло да се покренем са мртве тачке и ево тих ријечи (да људи нису џаба лупали главу):

- када
-уштипак
-ћаса
-шљокица
-варјача
-пркњача
-сутра
-новорођенче
-гишпицоклица
- фућкалица
-шкембићи
-тандркало
-бамбусање
-шпиц
-грицкалица
-роспија
-гремлин
-шненокла
-чварак
-зевзек
Ето, хвала људима али ни то није помогло. Ма видим ја да је боље да станем док још могу. Нема ништа. Не знам написати причу. И ето, сад уживам у својој глупости као свиња или ти "крме" у блату, и као овим се моја трагедија завршила. Испричала сам шта ми на срцу лежи и готово. Е јест' врага! И даље не знам написати причу... 
Тик - так... Буљим у папир... Шта да вам кажем господо, ево највећег лузера ког сте икада имали част да упознате. Још читате?! Охооо - браво ја!
Шалу на страну - шта ћу, од све муке сам распалила по шали- ово откриће ме баш звекнуло право међу очи... Или, с опроштењем, нећу рећи чиме, у чело! Ако вас занима, слушајте Лет 3! :) Ето, нашкрабала сам нешто, па за даље ћемо да видимо... НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО! :)

7 comments:

  1. djux

    Nemoj se brinuti sto ne znas da napises veselu pricu, jer je ovaj tekst jedan od "najleprsavijih"
    kratkih tekstova koje sam procitao. Msm da bi ti mnogi pisci zavideli na izrazajnosti... Cini mi se da ti, i kad nemas ideju, ti imas ideju xD Sjajno, samo nastavi tako.

  1. djux

    i naravno neizostavno je sto si pomenula let 3, tad sam se pokidao od smeha :D

  1. Мала сестра
    This comment has been removed by the author.
  1. Мала сестра

    Уххх што ме нахвалиии!! :))) А крпим некако идеје, шта да се ради... Хвала ти! :)

  1. Letnja Oluja

    Духовито! :)
    ''Мислим, није да се црнило не обнавља свакодневно у поступцима разних људи, али људи су немаштовити па га обнављају на исти начин сваки дан, а ја не могу писати исту причу сваки дан...'' - ово ми је веома познато ;)

  1. Anonymous

    "НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО" - podignut palac kao potvrdjivanje ^^

  1. Мала сестра

    Хвала људи! :)

Post a Comment